Mer info skidresa Orsa

Anpassa dina skidaktiviteter 

Du väljer själv din nivå och typ av skidåkning du önskar fokusera på under resan.

Vi rekommenderar att du koncentrerar dina instruktörspass till antingen längd eller alpint.

Känner du att du ändå vill dela upp dina pass på både längd och alpint så finns självklart möjlighet att göra detta. Prata då med oss för alternativ och bästa upplägg.

Grundkurs för dig som inte har några förkunskaper eller för dig som känner att du vill komma igång med skidåkningen på nytt. En rolig och mycket nyttig kurs där du får grunderna för att utveckla din skidåkning vidare i rätt riktning.

Kursen erbjuds under de två första förmiddagarna med möjlighet att spendera eftermiddagen till att öva om man så vill på nyvunna lärdomar i backen eller spåren.

Fortsättning för dig som åkt tidigare och vill utveckla din åkning. Vi tränar på olika tekniker för att du snabbt ska kunna känna dig säkrare i backen eller i spåret.  En fartfylld kurs som kommer att ge dig mersmak. Fortsättningskursen ligger efter lunch för att du på förmiddagen ska hinna värma upp och känna hur du ligger till i din åkning.

Tredje skiddagen ingår ett spårkort eller liftkort där instruktörerna finns till förfogande men du åker på egen hand och i eget tempo. 

Resans hälsoföreläsningar

På våra hälsodagar får du ta del av intressanta föreläsningar med fokus på kostens betydelse för vår hälsa.

”Rätt näring skapar succé i pjäxorna. Vi ger er förutsättningarna”

En presentation om tankarna kring maten vi kommer servera och varför. Allt utgår från resans upplägg med de fysiska utmaningarna, behov för blodsockerbalans, uthållighet, återhämtning och ett smakprov på mat för hormonell balans.

”Makten till hälsa i dina egna händer”

En inledande grund i människan genom evolutionen, fysiologi, näringslära och den moderna vetenskapen. Vi mellanlandar i dagens samhällsrutiner och våra välfärdssjukdomar och fortsätter vidare till kvinnohälsa.

Föreläsningen rundas av med vår praktiska vardag, hur vi kan påbörja en förändring och hjälp på vägen för att lyckas med hållbar hälsa över tid.

”Näringsriktig mat i praktiken och i vardagen. Tips, råd & matdemonstration” 

Tips på hälsosamma och nyttiga recept som du enkelt kan göra hemma.

Vi demonstrerar enkla recept fullproppade med näring med hopp om inspiration till din vardag. Vi testar alternativa livsmedel och råvaror och givetvis ingår provsmakning av allt det goda.