Om våra hälsohelger

Idén till Nourish Now föddes efter deltagande på ett antal olika events med hälsa och träning som tema. Att få komma iväg på en helg och rå om sig själv är en ynnest. Sandra Owe saknade dock i utbudet av hälsohelger ett erbjudande som satte kostens betydelse i centrum i kombination med sund träning.

Sandra har genom en naturlig och läkande kost ätit sig fri från den idag vanliga diagnosen IBS. Efter 15 år av daglig värk i mage och tarmar och ett stort hinder i sin vardag, är Sandra idag symptomfri efter att med hjälp av att utesluta kost som anses inflammera kroppen samt bygga upp tarmen och dess flora med mat naturlig näringsriktig mat.

Det initierade ett brinnande intresse för matens läkande effekt på kroppen. För Sandra är kosten grunden i en hållbar hälsa. Sandra är utbildad kostrådgivare vid Paleo Institute och driver till vardags en omtyckt familjeblogg www.familygood.se med fokus på näringsriktig och naturlig mat i barnfamiljer.

”Jag ville åka på en helg där kosten ges mer utrymme som den viktiga del av en helhetlig hälsa det är. Även en helg där schemat ger utrymme till tid och andrum att spendera på mig själv eller med vänner under denna helg.” berättar Sandra Owe.

Som småbarnsmor med heltidarbete samt med både en egen sjukdomshistoria och i den närmaste familjen så har Sandra mer och mer lärt känna sin kropp och vad den behöver. De behoven utgör hennes helhet och balans för att upprätthålla hälsa, reducera stress och hålla sjukdomar borta. Sandra anser sig inte unik på något sätt.

”Min övertygelse är att vi är så många som jag och vi behöver en helg där det kombineras bra information och insipration om helheltlig hälsa samtidigt som vi får tid till god mat, sömn, reflektion, umgänge och en träning som är effektiv men sund. Den övertygelsen fick mig att ta drömmen till verklighet och skapa Nourish Now.”