IT-strategen som blev kostrådgivare

Sandra Owe är IT-strategen som utbildade sig till kostrådgivare efter att ha läkt sin IBS-diagnos med hjälp av en kostomläggning. Det innebar en förändring i hela familjen och idag äter även barnen en kost som anses vara långt ifrån den maten som är vanlig på svenska familjers köksbord.

Sandra driver sedan ett par år tillbaka en uppskattad blogg www.familygood.se med syfte att sprida inspiration och kunskap till barnfamiljer där recepten och vardagstips utgår från barnen. I höst släpps hennes debutbok med fokus på familjehälsa!

Sandra har med över 15 år i IT-branschen en gedigen kunskap om förändringsledning. Hon är en uppskattad föreläsare och ledare och vurmar extra för att förmedla varför man gör en förändring. Något som går igen tydligt i både metodik och föreläsningar inom hälsa och kost.

”Jag dras till förändring” säger Sandra men vill uttrycka det på ett positivt sätt. Förändring är i grunden positivt men genomförs det inte med en förståelse för Varför den behövs och vilka effekter man förväntar få ut av den så blir det snabbt negativt och tar energi och resurser. Tydlig styrning och med förmågor som kan bidra till att förändringen kan nå sitt mål är A och O. Det gäller oavsett vart man applicerar förändringen och är inte ett dugg förknippat bara med IT-projekt. 

”Jag har sett möjligheten att bredda mitt erbjudande av affärsutvecklande rådgivning (idag främst förändringsledning och affärsutveckling inom IT) till det jag brinner för – mat, hälsa och hållbarhet. Jag vill ta mina kunskaper och arbeta även med områden som kan göra skillnad, som kan bidra till en friskare befolkning på rätt grunder.”

Nourish Now är ett koncept med fokus på helhetshälsa där Sandra erbjuder tjänster såsom förändringsledning, affärsplaneprocesser, konceptutveckling, hälsovärderingar, hälsomål för medarbetare och inspirationsföreläsningar till företag.

Nourish Now erbjuder även föreläsningar, workshops och fascilitator-uppdrag.