Birgitta Höglund

Birgitta Höglund

Matskribent & Kokboksförfattare

Birgitta Höglund  jobbade under 18 år som kock på många olika restauranger. En ryggskada satte stopp för karriären och sedan följde många år med svåra besvär från skadan. Det blev steloperation av ryggen och så småningom utvecklades fibromyalgi, med problem som värk och trötthet.

Birgitta har alltid varit nyfiken på alternativa behandlingsmetoder och kom in på det spår som lett henne till det smärtfria och aktiva liv hon kan leva idag. Det spåret var Maten.

En glutenfri kost med få kolhydrater, rejält med naturligt fett, stor variation av grönsaker och fina proteinkällor har gett henne orken tillbaka.

Det har lett till en ny karriär som matskribent. Idag driver Birgitta en populär matblogg, Birgitta Höglunds mat, och har fått tre kokböcker utgivna. De är alla översatta till engelska.

En fjärde bok, nu tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt, är planerad till hösten 2017. En kokbok med recept från de slutsålda böckerna LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo släpps även den under hösten.

Birgitta kommer att bjuda på Spröda frökex, som Huså Bröd bakar efter hennes recept och benbuljong ur den icke-elektriska långkokningsbagen Wonderbag.

 

Eftermiddagsfika

Fågelbrohus

Vi träffar Birgitta och njuter av en eftermiddagsfika där vi bjuds på bl.a. benbuljong och glutenfria frökex utöver Fågelbrohus trevliga fikabord.

READ MORE